همراه اول
16. آبان 1396 - 8:50   |   کد مطلب: 23414
روش تنظیم گردن با موبایل+ عکس
محققان می گویند که خم کردن سر برای استفاده از تلفن همراه ممکن است به مرور زمان باعث بروز آسیب در گردن، ستون فقرات و نخاع می شود.

به گزارش همدان ورزش به نقل از بی بی سی، آنها شیوع درد و ناراحتی‌های گردن را که نتیجه خم کردن طولانی سر برای استفاده از موبایل و تبلت و وسایل مشابه است، گردن پیامکی (Text neck) لقب داده‌اند.

پژوهشگران در مرکز بازتوانی جراحی نخاع نیویورک، با شبیه سازی کامپیوتری سر و گردن، به تاثیر خم شدن سر بر گردن پرداختند و دریافتند هر چه سر بیشتر به جلو خم شود، فشار بر گردن و شانه بیشتر است.

 

 

['گردن پیامکی'، محصول آسیب موبایل به ستون فقرات]

این بررسی نشان داد که خم کردن سر برای زدن پیامک باعث افزایش فشار بر ماهیچه ها و رباط‌های گردن می‌شود و به مرور زمان درد و مشکلات دیگر ایجاد می کند.

سر انسان به طور طبیعی بین ۴.۵ تا ۵.۵ کیلوگرم وزن دارد. اما با تغییر زاویه سر و خم کردن آن به سمت جلو این وزن، یا به عبارت دیگر فشاری که به گردن وارد می شود افزایش پیدا می کند.

یکی از شایعترین علل درد گردن فشاری است که به علت وضعیت نامناسب سر و شانه به ماهیچه ها و رباط های گردن وارد می‌شود.

زندگی ساکن و کم تحرک و گذراندن ساعت های طولانی جلوی کامپیوتر هم باعث افزایش شیوع این مشکل شده است.

جلو دادن چانه معمولا محصول پایین بودن صندلی یا بالا بودن صفحه کامپیوتر یا تلویزیون است. برای اصلاح این وضعیت، چانه را به عقب بکشید، شانه را عقب بدهید و قوس پایین کمر را دوباره برقرار کنید .

['گردن پیامکی'، محصول آسیب موبایل به ستون فقرات]

برای اینکه سر در وضعیت سالم قرار داشته باشد، گوش ها باید در راستای شانه باشند و سینه به جلو و شانه ها به عقب کشیده شده باشند.

با از بین رفتن قوس طبیعی گردن، احتمال پارگی، تخریب و فشار و فرسودگی در ساختارهای گردن زیاد می شود و ممکن است سردرد، گردن درد، دست درد و اختلال حس ایجاد شود.

محققان می‌گویند که این روزها هر فرد به طور متوسط حدود دو تا چهار ساعت در روز (سالی هفتصد تا ۱۴۰۰ ساعت) سر را برای استفاده از موبایل یا وسایل دیگر به جلو خم می کند، از این رو نمی‌توان تاثیر آن را بر روی گردن و شانه‌ها نادیده گرفت.

شاید پرهیز از این کار در زندگی امروزی چندان میسر نباشد، اما آگاهی از اینکه باید تا حد ممکن از خم کردن سر و زیر فشار گذاشتن گردن خودداری شود ممکن است به کاهش عوارض گردن و شانه کمک کند.

سامی مارگو، از انجمن فیزیوتراپی بریتانیا می گوید: “مردم امور زندگی خود را با پیامک پیش می برند اما از این غافل می شوند که باید به خود استراحت هم بدهند.”

“وقتی که چانه خود را به سینه می چسبانید تمام ساختار گردن و شانه را زیر فشار قرار می دهید.”

“این کار به مرور زمان و در کنار زندگی کم تحرک و ساکن، می تواند عواقب جدی در پی داشته باشد.”

توصیه‌های نظام بهداشت و درمان بریتانیا برای قرار دادن بدن در وضعیت سالم

نگهداشتن گوشی تلفن به صورت فشار زیادی به گردن، پشت و شانه وارد می کند.

 

قوز کردن ناخوادآگاه یکی از عوارض کار طولانی با کامپیوتر و موبایل است .

 

اگر وقتی با کیف جلوی آینه می ایستید شانه‌های‌ شما در یک خط مستقیم قرار نمی‌گیرد و یکی بالاتر است، یعنی کیف شما وضعیت نامناسبی ایجاد کرده است. انداختن کیف سنگین روی شانه، یا روی آرنج خم باعث فشار به شانه ها و کمر می شود. از حمل کیف بخصوص کیف سنگین حتی الامکان پرهیز کنید. کیف روی دوش بهتر است دو بند داشته باشد تا وزن آن روی هر دو شانه تقسیم شود. در غیر این صورت آن را مرتب جابجا کنید.

دیدگاه شما

آخرین اخبار