تیم ملی استرالیا پس از سه دوره حضور در مسابقات جام ملت های آسیا از زمان الحاق به کنفدراسیون این قاره در سال 2006، امسال برای دومین دوره پیاپی به فینال راه یافته است.
این کشور همچنین در جام شانزدهم یکی از موفق ترین میزبانی های جام ملت های آسیا را بر عهده داشت.
با وجود این شیخ سلمان رییس کنفدراسیون آسیا در مصاحبه ای با روزنامه الاتحاد امارات گفت که فدراسیون های فوتبال کشورهای حوزه خلیج فارس خواهان بازبینی در عضویت استرالیا هستند.
وی گفت: فدراسیون های فوتبال کشورهای غرب آسیا تمایل به لغو عضویت استرالیا در کنفدراسیون آسیا دارند. اما به نظر من کشورهای دیگر نیز هنوز از ارزش ماندن استرالیا در فوتبال آسیا متقاعد نشده اند.
منتقدان الحاق استرالیا به فوتبال آسیا که به هدف حضور بیشتر این تیم در مسابقات رسمی و همچنین تسهیل صعود آن به رقابت های جام جهانی صورت گرفت، منافع چنین کاری را کاملا یک طرفه می دانند.
استرالیا از طریق شرکت در مسابقات مقدماتی آسیا توانسته است در دو دوره گذشته به جام جهانی صعود کند در حالیکه کشورهای عربی که از جام جهانی 1990 تا 2006 همواره یک نماینده در این مسابقات داشتند، نتوانستند به جام جهانی 2010 آفریقای جنوبی و یا جام جهانی 2014 برزیل راه پیدا کنند.
قطر میزبان جام جهانی 2022 است و اگر نتواند به جام جهانی 2018 روسیه صعود کند، نخستین میزبانی خواهد بود که قبل از برگزاری این رقابت ها هرگز موفق به حضور در آن نشده است.
آسیا در جام جهانی چهار سهمیه دارد و تیم پنجم آن پس از شرکت در یک مسابقه پلی آف می تواند سهمیه صعود به جام جهانی را دریافت کند.
شیخ سلمان بحرینی که در سال 2013 ریاست کنفدراسیون فوتبال آسیا را بر عهده گرفت می گوید در سال 2005 که موضوع عضویت استرالیا در این کنفدراسیون در حال بررسی بود، هیچ مکانیسمی برای بازنگری در آن پایه ریزی نشد.
وی اظهار داشت: تصمیم گیری برای الحاق استرالیا سال ها پیش و قبل از ریاست من گرفته شد. مجمع عمومی در آن زمان قرار بر حضور آزمایشی استرالیا نگذاشت و در نتیجه نمی توان این موضوع را دوباره مورد ارزیابی قرار داد.
رییس کنفدراسیون آسیا ادامه داد: تعدادی از فدراسیون های فوتبال آسیا خروج استرالیا از فوتبال این قاره را ضروری می دانند ولی ما نمی توانیم صرفا بر اساس نظریات تصمیم گیری کنیم. هر تصمیمی در مورد عضویت استرالیا باید از سوی مجمع عمومی گرفته شود.
دیدگاه شما