سپيده خاور غزلاني كارشناس تغذيه و رژيم درماني در گفتگو اختصاصی با خبر نگار شبنم ها اظهار داشت: برنامه غذايي نامناسب مي تواند باعث عدم تعادل انرژي گردد كه اين قضيه خطر سوء تغذيه ، كمبود ريزمغذي ها ، اضافه وزن و چاقي را در كودكان و نوجوانان افزايش دهد.
وی افزود:برنامه غذايي نامناسب از جمله مصرف بي رويه فست فودها ( سوسيس ، كالباس ، انواع پيتزا ، ساندويچ ها) غذاهاي شور و پرنمك ، مواد قندي و شيرين مي تواند خطر اضافه وزن و چاقي ، چربي خون بالا ، فشار خون بالا ، بيماري هاي قلبي – عروقي و سرطان ها را افزايش مي دهد.
این کارشناس تغذیه تریح کرد: علاوه بر آن كم خوري و بدخوري خطر ابتلاء به سوء تغذيه و كمبود ريز مغذي ها را افزايش داده و باعث كاهش يادگيري و ادراك ، افت حافظه و عملكرد دانش آموز در مدرسه گرديده و با كاهش سيستم ايمني دانش آموز ، خطر ابتلاء به بيماري ها را افزايش مي دهد.
عزلانی ادامه داد: اصول بهداشتي در تهيه و مصرف غذا براي پيشگيري از بيماري هاي منتقله از غذا بايد رعايت شود. انواع آلودگي هاي ميكروبي با عوارضي همچون تهوع ، اسهال ، استفراغ و اختلالات گوارشي نهايتاً سلامت دانش آموزان را به خطر مي اندازد.
وی خاطر نشان کرد: دانش آموزان بايد از خريدن مواد غذايي كه دوره گردها مي فروشند مثل لواشك ، آلوچه، فلافل، سمبوسه و ... خودداري نمايند. و همچنين از خريد مواد غذايي ذيل از مغازه ها و يا بوفه مدارس نيز خودداري نمايند:
انتهای پیام /
دیدگاه شما