همراه اول
10. مرداد 1398 - 9:04   |   کد مطلب: 26081
انتخاب پروتئین خوب در برابر پروتئین بد
امروزه یکی از بزرگترین موضوعات بحث انگیز مراکز تغذیه میزان مصرف گوشت هاست از یک طرف به دلیل اینکه گوشت دارای مقدار زیادی چربی و کلسترول است عامل سرطان و بیماریهای قلبی بوده و برای ما مناسب نیست.

امروزه یکی از بزرگترین موضوعات بحث انگیز مراکز تغذیه میزان مصرف گوشت هاست از یک طرف به دلیل اینکه گوشت دارای مقدار زیادی چربی و کلسترول است عامل سرطان و بیماریهای قلبی بوده و برای ما مناسب نیست از طرف دیگر اگر بتوانیم از یک سری خط مشی های اصلی پیروی کنیم مصرف گوشت می تواند سالم و لذت بخش باشد این اصول کلی شامل موارد زیر است :

  • اجتناب از خوردن گوشت های پرچرب.
  • جدا کردن چربیهای قابل مشاهده و حتی پاک کردن و کندن پوست ان در صورت امکان.
  • هرگز گوشت را سرخ نکنید و به جای ان از کباب کردن و اب پز و سیم توری های کباب پز استفاده کنید.
  • از ظروف پیرکس استفاده نکنید مگر اینکه گوشت شما گوشت خارجی (اطراف تنه) تنه پر چرب و با سس زیاد در پیرکس باشد.

 

 

برگزیده گوشت های کم چرب در برابر گوشت های پر چرب

گوشت های کم چرب برگزیده گوشت های پر چرب برگزیده
سینه جوجه گوشت دودی جوجه
سینه بوقلمون گوشت دودی بوقلمون (پاها و بال ها و ران)
گوشت داخلی استیک استیک ماربلد
گوشت خالص ماهی ماهی های روغنی (سالمون ساردین)
تن ماهی کنسروی سالمون کنسرو شده
گوشت کوبیده جوجه با بوقلمون گوشت چرخ کرده گاو یا گوشت خوک

مصرف خیلی زیاد پروتئین می تواند سبب ایجاد فشار مضاعف بر عملکرد کلیه ها شود اوره مهمترین فراورده زائد بدن ناشی از تجزیه Aas می باشد وقتی پروتئین بیشتری میخوریم بدنمان نیاز به دفع نیتروژن بیشتری دارد (به صورت اوره ) هضم پروتئین اضافی منجر به تولید اوره بیشتر شده نتیجه ان دردناکی دارد.

راه حل :
اگر در غذاهای روزانه شما میزان پروتئین بالا بود بایستی مقدار زیادی اب بنوشید این کار سبب شستشوی کلیه ها و پر شدن انها شده در رقیق شدن ادرار کمک می کند اگر ادرار شما خیلی زرد و دارای بوی تندی بود نشان دهنده غلظت خیلی زیاد اوره می باشد که به کلیه ها فشار اورده تا همیشه کار کنند . 

رزیم غذایی پر پروتئین می تواند منجر به کاهش کلسیم گردد وقتی که میزان کلسیم خیلی پایین باشد افزایش فشار خون و پوکی استخوان (تجزیه استخوان) حادث می شود پژوهشها نشان می دهد که کمبود کلسیم می تواند از طریق افزایش جذب فسفات جبران شود که به همراه جذب پروتئین بیشتر رخ می دهد. 

یادآور می شویم که مصرف پروتئین بیشتر یعنی کالری بیشتر و هنگامی که بیش از نیاز بدن پروتئین استفاده شود مازاد ان به صورت چربی ذخیره می شود در حالی که بعضی پروتئین های انتخابی می توانند چربی زیادی داشته باشند پروتئین های کم چرب خوشمزه نیز بسیار زیادند که بتوان انتخاب نمود.

 

 

پروتئین های کامل در مقابل پروتئین های ناقص

1 - غذاهایی که شامل هر ۹ اسید امینه ضروری باشند، سبب رشد بدن، حمایت و حفظ رشد می شوند.
2- غذاهایی که شامل چند تا از این ۹ اسید امینه ضروری باشند سبب رشد نمی شوند اما می تواند بدن را حفظ کنند.
 

پروتئین های حیوانی پروتئین های گیاهی
گوشت گاو ,جوجه, تخم مرغ ,ماهی , شیر , ماست پنیر سویا , بنشنی جات , گیاه توفو , غلات حبوبات , دانه ها , سبزیجات

 

 

مرجع : فلکس

دیدگاه شما

آخرین اخبار