در طی تمرینات ورزشی طولانی مدت، به ویژه در هوای گرما، بدن ورزشكاران مقدار زیادی از مایعات و نمک را طریق عرق از دست می دهد. علاوه بر این، ذخایر کربوهیدرات عضلات بدن در ورزش طولانی مدت تخلیه می شوند. بنابراین آب و الکترولیت موجود در اکثر نوشیدنی های ورزشی می تواند اثرات کم آبی و خطرات ناشی از كمبود سدیم در زمان ورزش طولانی مدت را کاهش دهد. علاوه بر این، کربوهیدرات موجود در نوشیدنی ها انرژی و سوخت اضافی برای ادامه تمرین به ورزشكار می دهد تا مدت زمان بیشتری به تمرین بدنی بپردازد.
اخیراً مطالعات نشان داده که ورزشكاران می توانند عملکرد استقامتی خود را با مصرف نوشیدنی ورزشی در طی ورزش، به ویژه در فعالیت های طولانی مدت (بیش از دو ساعت) با شدت متوسط (زیر بیشینه) بهبود بخشند. اکثر دستورالعمل های توصیه مصرف نوشیدنی ورزشی را با 4 الی 8 درصد کربوهیدرات در فواصل منظم در طول ورزش و تحت شرایط آزمایشگاهی، 600 الی 1400 میلی لیتر مایع و 30 الی 60 گرم کربوهیدرات در هر ساعت به نظر می رسد کارایی اجرای ورزشی را به حداکثر می رساند.
نوشیدنی های ورزشی نیز می توانند باعث تسهیل و ترقی فرآیند بازگشت به حالت اولیه (Recovery) پس از تمرینات بدنی سنگین گردند، این امر به ویژه با بهبودی ذخایر کربوهیدرات عضلات بدن پس از ورزش سنگین به وقوع می پیوندد. در پژوهشی كه در دانشگاه بیرمنگام انجام شد، دوچرخه سواران پس از هشت روز تمرین شدید، در حالی که کربوهیدرات را به مقدار كم و یا زیاد در طی تمرین و بلافاصله پس از آن مصرف نمودند، هنگامی که مصرف نوشیدنی های ورزشی، با مقدار کافی کربوهیدرات بود (6 درصد در طی ورزش، 20 درصد بعد از ورزش)، دوچرخه سواران توانایی حفظ عملکرد بهتر، در استقامت خود داشتند، فشار بدنی كمتری احساس می كردند، و علائم کمتری از بیش تمرینی (Overtraining) در آنها دیده شد. در انتهای این مطلب می توان خاطر نشان كرد كه به نظر می رسد هنگامی كه ورزشكاران در حال انجام تمرینات (و یا مسابقات) سنگین استقامتی (Heavy Endurance Training) هستند، نوشیدنی های ورزشی كه حاوی کربوهیدرات كافی می باشند، می توانند در جهت بهبودی و ارتقاء کارایی استقامتی آنان مؤثر باشد.
دیدگاه شما