همراه اول
23. خرداد 1397 - 7:32   |   کد مطلب: 33875
ازی عمده ترین شکل فعالیت کودک و مناسب ترین آن برای بروز رشد استعداد ایجادگری و خلاقیت او به شمار می رود. بازی درکودک تحول به وجود می آورد.

به گزارش پایگاه خبری همدان ورزش،بازی نقش مهمی در پرورش، رشد و خلاقیت کودک دارد امروزه، بسیاری از افرادی که با کودکان کار می کنند بر این عقیده اند که بازی برای کودکان به منزله کاری اساسی است، فرصتهای بازی آزاد برای رشد و سلامت آنها بسیار حیاتی است. 
بازی می تواند آموزش دهنده مفاهیم اساسی به کودک باشد و او را از خودمحوری برهاند، زندگی اجتماعی را به کودک بیاموزد و امری برای فراموشی شکستها و ناکامی های روزانه باشد. از این رو است که امروزه از بازی به عنوان یک روش درمانی استفاده می کنند. از طریق بازی، کودک مضطرب، پرخاشگر، خجالتی، عاطفی، مأیوس، افسرده، پیش فعال، بدبین، ترسو و... را می شناسند و به کمک بازی به روان درمانی آنان می پردازند و سلامت و بهداشت روانی و جسمی را برای آنان تدارک می بینند.
در همین راستا گفت وگویی انجام دادیم با آقای دکتر فتحی رئیس کمیته بازی و ورزش کودکان هیات ورزش های همگانی استان همدان. 
دکتر فتحی دارای دکترا ی تخصصی روان شناس کودکان می باشند که درزمینه آموزش کودکان و همچنین ودرمان انواع اختلالات دوران کودکی تجارب فراوانی دارند
وی درباره نقش والدین در بازی کودکان می گوید: والدین نباید تعیین کننده نوع و شیوه بازی کودکان خود باشند. 
دکتر داود فتحی اظهار داشت: والدین بهتر است شرایط سالم بازی را فراهم کرده و خود به عنوان همبازی شرکت کنند و اجازه بدهند کودک با قدرت خلاقیت خود بازی را اداره کند.
وی بیان کرد: در واقع والدین از طریق درگیر شدن در فعالیت های خلاق کودک در رشد خلاقیت او سهیم هستند.
این متخصص روانشناسی کودک خاطرنشان کرد: همچنین خانواده ها باید فرصت های لازم را برای سوال کردن، کنجکاوی و کشف محیط به کودکان بدهند و هرگز آنها را تنبیه و تهدید نکنند.
وی افزود: زمینه رشد خلاقیت در خانه زمانی فراهم می شود که به کودکان آزادی زیادی داده شود و برای آنها به عنوان یک فرد احترام قایل شد.
وی به والدین توصیه کرد: محیط خانه را به صورتی درآورید که در آن فعالیت، بازی و خنده به مقدار زیادی وجود داشته باشد و همراه با کودکان خود سعی کنید کارها را به روش های جدید و جالب انجام دهید.
دکتر فتحی با بیان اینکه با تشویق و تایید رفتار کودک و فراهم آوردن زمینه های مساعد و تدارک بازی های دلخواه او، قدرت تخیل و خلاقیت کودک تقویت می شود، به والدین تاکید کرد: خیال پردازی های کودکان را سرزنش نکنید زیرا خلاقیت او را محدود می سازید.
این رواشناس کودک در ادامه با این توضیح که شاید بازی کردن با خاک برای والدین زحمت بیشتری به همراه داشته باشد، گفت: اما در حقیقت یک راه عالی برای آموزش به همراه بازی به کودکان هست با این ویژگی که وقتی بازی تمام شد حتما قانونی گذاشته شود  که پاک سازی محیط جزو امتیازها محسوب شده و جزو شروط بازی لحاظ کنند.
رئیس کمیته بازی و ورزش کودکان هیات ورزش های همگانی همدان با مهم ارزیابی کردن نقش خلاقیت در موفقیت کودک یادآور شد: خلاقیت مهمترین وجه زندگی است و اهمیت آن  به ویژه نقش بازی در رشد خلاقیت کودکان روز به روز در حال افزایش است.
وی با تاکید بر لزوم توجه والدین به فعالیت بازی و ورزش کودکان گفت: بازی می تواند کودک را از خودمحوری رهایی دهد، زندگی اجتماعی را به کودک بیاموزد و امری برای فراموشی شکست ها و ناکامی های روزانه باشد. 
وی افزود: امروزه متخصصان از بازی به عنوان یک روش درمانی استفاده می کنند به طوریکه از طریق بازی، کودک مضطرب، پرخاشگر، خجالتی، عاطفی، مأیوس، افسرده، پیش فعال، بدبین و ترسو را شناسایی کرده و به کمک بازی به روان درمانی آنان می پردازند و سلامت و بهداشت روانی و جسمی را برای آنان تدارک می بینند. 
وی با اشاره به فعالیت های کمیته بازی و ورزش کودکان استان همدان گفت: این کمیته به دنبال ایجاد فرهنگ توجه به بازی و ورزش کودکان و همچنین بستر سازی در راستای تحقق اهداف انجمن بازی و ورزش کودکان که در واقع سلامت حال و آینده کودکان است، برنامه های مدونی را ترسیم و به اجرا گذاشته است.
وی، برگزاری دو دوره مربیگزی درجه ۳ بازی و ورزش کودکان در سطح استان همدان برای نخستین بار و اجرای سمینارها و جشنواره های متعدد درسطح استان به منظور آگاه سازی دوران طلایی رشد کودکان یعنی از تولد تا حدود۶ سالگی را از برنامه های مهم اجرایی در سه ماه گذشته دانست. 
وی افزود: در راستای پیشبرد اهداف انجمن بازی و ورزش کمیته های شهرستان ها نیز با معرفی روسا و نواب کمیته ها فعال شده و درنظر داریم نشست هم اندیشی و نیز تشریح تقویم اجرایی را برگزار کنیم.

 

دیدگاه شما

آخرین اخبار