به گزارش پایگاه خبری همدان ورزش،به نقل از باشگاه خبرنگاران جوان کارشناسان درجدیدترین پژوهشهای خود دریافتند بانوانی که در دوران بارداری دچار حمله میگرن میشوند با احتمال بیشتری امکان دارد دچار سقط جنین یا به دنیا آوردن نوزاد نارس شوند.
محققان دانمارکی این یافتهها را با بررسی برروی ۲۵۰ هزار مادر و وضعیت سلامت نوزاد و ابتلای مادران به میگرن به دست آوردهاند.
استفاده از روشهای درمانی برای رفع میگرن به گفته دانشمندان نمیتواند سبب کاهش خطر بروز سقط جنین در این مادران شود.
افزون بر خطر سقط جنین، نتیجههای این مطالعه نشان داد زنان مبتلا به سردرد شدید ۵۰ درصد بیش از سایر بانوان در طول دوران بارداری دچار مشکل فشارخون بالا میشوند.
زنان دارای مشکل سردرد مزمن ۴۰ درصد بیش از سایر مادران دچار اختلال مسمومیت حاملگی میشوند که بیماری خطرناک برای مادر و جنین است.
میگرن یکی از بیماریهای شایع در دنیاست که بین بانوان در سنین بارداری بیش از سایر گروههای سنی مشاهده میشود.
اختلال میگرن میتواند سبب ایجاد سردردهای شدید در افراد شود و معمولاً حمله این بیماری از یک الی ۷۲ ساعت میتواند به طول انجامد و سبب سرگیجه، حالت تهوع و سردرد شود.
کارشناسان به بانوان مبتلا به این اختلال توصیه میکنند قبل از اقدام به بارداری با مراجعه به پزشک، مصرف داروهای استاندارد و پرهیز از عاملهای محرک سبب کاهش درصد بروز آن در دوران بارداری شوند تا خطر کمتری نوزاد آنها را تهدید کند.
به گفته دانشمندان اگر مادران در دوران بارداری دچار حمله میگرن شوند با خطر ۲۰ درصد بیشتر امکان دارد نوزادان آنها پس از تولد مجبور به بستری دربخش مراقبتهای ویژه باشند و شانس بیشتری برای ابتلا به مشکلهای تنفسی و تشنج دارند.
این مطالعه همچنین نشان داده است افراد مبتلا به میگرن به ویژه بانوان با درصد بیشتری دچار افسردگی هستند. کارشناسان در نظر دارند با یافت راهکارهای درمانی و پیشگیرانه مانع از بروز این مشکل در افراد به ویژه بانوان در دوران بارداری شوند.
برخی از افراد مبتلا به میگرن داروهای مختلفی برای کنترل سردرد خود مصرف میکنند که استفاده از آنها در دوران بارداری میتواند خطرهای جدی متوجه جنین کند و قطع خودسرانه آنها نیز میتواند سبب ایجاد سردردهای شدید درمادر شود به همین دلیل از پیش از اقدام به بارداری مراجعه به پزشک و دریافت راهکارهای درمانی و داروهای کم عارضه برای جنین توصیه میشود.
راهکارهای پیشگیری از بروز حمله میگرن در زنان باردار
خودمراقبتی، خودداری از حضور درمکانهای دارای آلودگی هوا و آلودگی صوتی یا نوربیش از اندازه، پرهیز از مصرف خوراکهای تند، پرهیز از دعوا و تنش، دارا بودن رژیم خوراکی سالم، انجام ورزش، نوشیدن مایعات به میزان کافی، استفاده استاندارد از وسایل الکترونیکی با تنظیم میزان شدت روشنایی صفحه نمایش آنها و خودداری از خستگی بیش از اندازه میتواند مانع از ایجاد حمله میگرن درمادران شود.
نتیجههای این مطالعه درمجله سردرد منتشر شده است.
منبع:Dailymail
دیدگاه شما