همراه اول
4. خرداد 1396 - 10:19   |   کد مطلب: 31393
یک سال از تاسیس می‌گذرد، اما...
هیأت ورزش دانش‌آموزی درکما!
هیأت ورزش دانش‌آموزی درکما!

 

به گزارش همدان ورزش ؛ در حالی که یک سال از تشکیل هیات ورزش دانش‌آموزی استان همدان می‌گذرد، این هیأت عملاً تعطیل است و به هیچ یک از اهدافی که برای آن تعریف شده دست نیافته است.
با توجه به استقبال دانش آموزان از فعالیت‌ها و مسابقات ورزشی از چند سال پیش فدراسیون ورزش دانش‌آموزی با امضای تفاهم‌نامه‌ای بین سازمان تربیت‌بدنی وقت، کمیته ملی المپیک و وزارت آموزش‌وپرورش شکل گرفت.
از اواخر سال 93 هیات‌های استانی این فدراسیون تازه تأسیس با برگزاری مجمع و تعیین رئیس در هر استان مستقر و فعالیت خود را آغاز کردند.
مجمع هیأت ورزش دانش‌آموزی استان همدان نیز در  خردادماه سال گذشته  برای نخستین بار تشکیل شد و بابک صمدیان با کسب 13 رأی از 18 رأی مجمع برای 4 سال به عنوان رئیس هیات دانش آموزی استان همدان انتخاب شد تا فعالیت این هیات نیز در همدان به صورت رسمی آغاز شود.براساس قوانین مصوب دایره اختیارات و حیطه وظایف هیات‌های فدراسیون ورزش دانش‌آموزی مدیریت، سازمان‌دهی و برگزاری مسابقات ورزشی دانش‌آموزی در رشته‌های مختلف در 2 بخش پسران و دختران در سطح استان، انتخاب تیم‌های دانش‌آموزی و اعزام به مسابقات کشوری، تعیین روسای انجمن‌های ورزش دانش‌آموزی در رشته‌های مورد تأیید آموزش‌وپرورش در استان، تعیین مربی برای تیم‌ها و انتخاب داور برای مسابقات دانش آموزی، ارتقا سطح دانش مربیان و دست اندرکاران ورزش دانش‌آموزی استان و اداره اماکن ورزشی متعلق به آموزش‌وپرورش است.
همچنین برقراری تعامل میان هیآت‌های ورزشی استان با آموزش‌وپرورش برای تسهیل ورود مربیان استعدادیاب به مدارس که همواره با موانع و مشکلاتی مواجه بوده از دیگر وظایف مهم این هیآت است.
همچنین با تشکیل هیآت ورزش دانش‌آموزی در سراسر کشور قرار بر این شد که معاونت تربیت بدنی آموزش‌وپرورش بیشتر وقت و انرژی خود را صرف زنگ درس تربیت بدنی در مدارس و ورزش درون مدرسه‌ای بکند و بحث ورزش قهرمانی دانش آموزان و مسابقات دانش‌آموزی را به این هیآت بسپارد.
 وعده‌های متولیان هیآت دانش‌آموزی استان همدان در بدو تأسیس
پس از برگزاری مجمع انتخابات هیآت ورزش دانش‌آموزی در استان همدان رئیس این هیآت در گفتگو با رسانه‌ها از فعالیت 21 رشته در ورزش مدارس خبر داد و با اعلام اینکه با تشکیل انجمن‌های این رشته‌های ورزشی در هیآت برای تقویت هر رشته برنامه‌ریزی خواهد شد گفت: برای موفقیت ورزش دانش‌آموزی همدان باید با اداره کل ورزش و جوانان و اداره کل آموزش‌وپرورش  به ویژه معاونت سلامت و تربیت‌بدنی این اداره کل تعامل خوبی داشته باشیم.
بابک صمدیان افزود: برگزاری جلسات منظم ماهانه با معاونت ورزشی اداره کل ورزش و جوانان و معاونت تربیت‌بدنی آموزش‌وپرورش، مشورت و برنامه‌ریزی در این جلسات و هماهنگی بین انجمن‌های ورزشی هیآت با این 2 معاونت و هیآت‌های ورزشی مربوطه از مهم‌ترین برنامه‌هایی است که برای موفقیت ورزش دانش‌آموزی همدان در پیش خواهیم گرفت.
وی با بیان اینکه اجرای 20 برنامه گسترده دیگر را برای پیشبرد اهداف هیآت در جهت توسعه و ارتقای ورزش دانش‌آموزی همدان در نظر دارد به مهم‌ترین آنها اشاره کرد و اظهار داشت: افزایش تعداد مسابقات ورزشی به منظور ایجاد رقابت بین دانش آموزان و جذب تعداد بیشتری از آنها در عرصه ورزش قهرمانی دانش‌آموزی و همچنین ارتقا دانش و سطح علمی مربیان تیم‌های دانش آموزی و معلمان ورزش از برنامه‌هایی است که با جدیت در هیآت دنبال خواهیم کرد.
صمدیان عنوان کرد: از آنجا که همواره حضور مربیان استعدادیاب هیآت‌های ورزشی در مدارس به دلیل محدودیت‌های موجود با مشکل مواجه بوده است ایجاد راهکاری برای تعامل و تفاهم بین آموزش و پرورش و هیآت‌های ورزشی برای حضور راحت مربیان استعدایاب در مدارس از دیگر برنامه‌هایی است که به آن خواهیم پرداخت.
حال جای سؤال است با گذشت یک سال از بیان این وعده‌ها و برنامه‌ها حداقل بخشی کوچکی از آنها در سال تحصیلی 95-96 محقق شده است؟
 استقرار هیآت ورزش دانش‌آموزی پروسه‌ای زمان‌بر
معاونت تربیت‌بدنی و سلامت اداره کل آموزش‌وپرورش استان همدان اما در رابطه با انفعال هیآت ورزش دانش‌آموزی استان در یک سال گذشته  با اشاره به اینکه از تصویب قانون تأسیس فدراسیون ورزش دانش‌آموزی تا استقرار فدراسیون و هیآت‌های استانی آن یک پروسه چند ساله طی شده است، گفت: ما انتظار نداریم روندی که در طی چند سال اتفاق افتاده یک ساله جواب بدهد و برای استقرار هیآت ورزش دانش‌آموزی و رسیدن به اهداف مشخص شده برای این هیآت زمان لازم است.
به گزارش تسنیم، عبدا... جعفری افزود: سال گذشته پس از برگزاری مجمع و انتخاب رئیس هیآت، اعضای هیآت و کمیته‌ها را مشخص و برای هیآت افتتاح حساب کردیم. در واقع ساختار و بستر در بخش مالی فراهم شده اما هنوز برای عملیاتی کردن آن نیاز به زمان است.
وی با اشاره به اینکه بودجه این فدراسیون و هیآت‌های استانی آن از 3 طریق کمک‌های وزارت آموزش‌وپرورش، کمک‌های غیردولتی و منابع داخلی استان‌ها تأمین می‌شود، اظهار داشت: فعلاً نمی‌توانیم از منابع و کمک‌های مرتبط با آموزش و پروش استفاده کنیم شاید سازوکار آن سال آینده فراهم شود. در مورد کمک‌های غیردولتی نیز تاکنون کمکی محقق نشده است.
جعفری ادامه داد: قانونی نیز برای اختصاص منابع داخلی استان‌ها از جمله اختصاص اجاره بهای سالن‌های ورزشی به هیآت ورزش دانش آموزی هنوز در استان همدان مصوب نشده است.
وی خاطرنشان کرد: اگرچه هیآت دانش‌آموزی هنوز آنطور که باید مستقر نشده اما مسابقات ورزشی دانش آموزان در سال جاری تحصیلی مثل هر سال برگزار شد.
 متولیان هیآت دانش‌آموزی استان در دسترس مربیان استعدادیاب نیستند
با توجه به اظهارات معاونت تربیت بدنی و سلامت اداره کل آموزش و پرورش استان همدان در رابطه با عدم تحقق بودجه هیآت ورزش دانش آموزی استان همدان عملاً اقدامی اجرایی از دست این هیآت برای برگزاری مسابقات دانش‌آموزی برنمی‌آید؛ حال جای سؤال است چرا قبل از فراهم شدن بستر لازم برای فعالیت این هیآت مجمع انتخاباتی آن در استان همدان برگزار شد؟
هرچند در برخی از استان‌های کشور با پیگری متولیان آموزش‌وپرورش استان و مدیران استانی موانع موجود از سر راه هیآت ورزش دانش‌آموزی برداشته شده و عملاً مدیریت ورزش دانش آموزان به ویژه در بخش مسابقات دانش‌آموزی از معاونت تربیت‌بدنی و سلامت اداره کل آموزش‌وپرورش استان به این هیآت واگذار شده است.
با همه این اوصاف یکی از وظایف هیأت ورزش دانش آموزی که نیازی به اعتبار و بودجه ندارد تسهیل ورود مربیان استعدادیاب هیآت‌های ورزشی به مدارس سطح استان برای شناسایی دانش آموزان مستعد است، اما متولیان این هیآت نتوانستند در این راه نیز اقدام مؤثری انجام دهند.براساس قوانین موجود در آموزش‌وپرورش مربیان استعدادیاب هیآت‌های ورزشی برای کسب اجازه ورود به مدارس ابتدا باید با اداره کل ورزش و جوانان از طریق هیآت خود مکاتبه کنند سپس از سوی حراست این اداره کل تأیید شده و تأییدیه را همراه با نامه درخواست به معاونت تربیت بدنی اداره کل آموزش و پرورش ارجاع دهند تا این معاونت با معرفی این افراد به حراست این اداره کل بار دیگر تأیید صلاحیت این مربیان را اخذ کرده و طی مکاتبه با هیآت معرفی کننده اجازه ورود مربیان را صادر کند؛ یک پروسه طولانی و زمان‌بر که بی‌شک در روند استعدادیابی خلل ایجاد خواهد کرد.
با تشکیل هیآت دانش‌آموزی این امید در دل روسای هیآت‌های ورزشی و مربیان استعدادیاب ایجاد شد که شرایط ورود به مدارس برای امر مهم استعدادیابی که نقش پررنگی در پیشرفت ورزش استان دارد تسهیل می‌شود اما نه تنها چنین اتفاقی نیفتاد و همچنان مربیان استعدادیاب برای ورود به مدارس باید ماه‌ها در انتظار باشند بلکه اعضای هیآت دانش‌آموزی به هیچ عنوان پاسخگوی تماس‌های مکرر هیآت‌های ورزشی در این مدت نبوده‌اند و اصلاً حضور فیزیکی در هیآت ندارند.
 حضور افراد چند شغله در رأس هیآت دانش‌آموزی استان
به اذعان کارشناسان حوزه ورزش و تربیت بدنی فارغ از بحث ایجاد ساختار و تأمین بودجه برای فعالیت یک هیآت تازه تأسیس حضور افراد کاردان که تنها دغدغه آنها مدیریت زیرمجموعه خود باشد در رأس هیآت الزامی است.
همانطور که این کارشناسان بارها تذکر داده‌اند که حضور مدیران دولتی با کمترین تخصص در امر ورزش و نیز مشغله کاری فراوان که اجازه حضور مستمر آنها را در هیآت نمی‌دهد مانع پیشرفت ورزش است اعتقاد دارند باید برای هیآت دانش آموزی نیز رئیسی انتخاب شود که دغدغه آن پیشرفت ورزش دانش آموزی باشد؛ اما متأسفانه به دلیل تعجیل در برگزاری مجمع انتخاباتی این هیآت افرادی در رأس کار قرار گرفتند که علاوه بر حضور در کمیته‌های هیآت‌های ورزشی دیگر به شغل مربیگری هم مشغولند و عملاً فرصتی برای رتق و فتق امور این هیآت را ندارند تا به این ترتیب هیآت ورزش دانش‌آموزی استان همدان به کما برود.

 

همدان پیام/

دیدگاه شما

آخرین اخبار