مطمئناً مصرف غذاهای سالم، سبک زندگی شما را بهبود میبخشند. با این حال، یک تحقیق جدید نشان داده که غذای سالم، هوش را نیز افزایش میدهد.
طبق تحقیقی که Dave Asprey ( فعال و کارآفرین حوزه فناوری و نویسنده نیویورک تایمز ) انجام داده، تغذیه سالم باعث افزایش هوش میشود. وی ۱۵ سال در مورد بیولوژی خودش مطالعه کرد و توانست ۱۰۰ پوند وزن کم کرده و هوش خود را ۲۰ درجه افزایش دهد. پس از موفقیت وی در این زمینه، Asprey یک رژیم غذایی بر اساس یافتههای خود تهیه کرد. بحث اصلی این رژیم این است که اگر شما غذا بخورید تا به مغز خود سوخت برسانید، با گذشت زمان باهوشتر میشوید. علاوه بر این، شما میتوانید قدرت اراده خود را تقویت کنید. این امر باعث میشود که میل شدید و پایدار شما به غذا محدود شده و بهتر بتوانید در مقابل غذاهای ناسالم مقاومت کنید.
وی میگوید کافی است سه ماده غذایی برای افزایش هوش خود بخورید. در ادامه با این مواد غذایی آشنا شوید.
۱. چربی بدن را تکمیل کنید
این جمله بدین معنی نیست که از غذاهایی که چربی زیادی دارند. استفاده کنید. بلکه Asprey پیشنهاد میکند که کمی میزان مصرف چربی سالم را افزایش دهید. در واقع، وی شما را تشویق میکند تا چربی سالم بیشتری بخورید. چرا؟ زیرا مغز شما به چربی نیاز دارد. سلولهای مختلف موجود در مغز، چیزهای متفاوتی دوست دارند. سلولهای عصبی، انرژی به دست آمده از چربی را دوست دارند؛ اما سلولهای پیچسب انرژی به دست آمده از کربوهیدراتها را دوست دارند. بدن معمولاً به اندازه کافی کربوهیدرات دارد. در نتیجه آنچه که باید به بدن خود بدهید، انرژی بیشتری است که از چربی به دست آمده است.
۲. پروتئین بیشتری مصرف کنید
یک ماده غذایی دیگر که برای مغز خوب است، پروتئین سالم و بیشتر است. دلیل این کار این است که پروتئینها حاوی آمینواسیدها هستند و بدن به آمینواسیدها نیاز دارد تا مواد فرارسان عصبی مانند سروتینین و دوپامین را در مغز بسازد. در حالت کلی، هرچه مواد فرارسان عصبی بیشتری داشته باشید، باهوشتر هستید. در نتیجه باید مطمئن شوید که به اندازه کافی از این مواد تغذیه میکنید. برای این که پروتئین سالم بخورید، میزان مناسبی از پروتئین حیوانی باکیفیت و زرده تخممرغ مصرف کنید. مغز علاقه زیادی به کولین (همان ماده زردرنگ) تخممرغ دارد. در نتیجه قبل از این که املت خود را با سفیده تخممرغ درست کنید، به این موضوع توجه داشته باشید.
۳. مصرف غلات، گیاهان دسته لوبیا و کافئین را کاهش دهید
Asprey میگوید علت کاهش مصرف این مواد غذایی این است که این مواد میزان زیادی قارچ دارند. بله درست خواندید، قارچ. قارچ حاوی یک سری مواد سمی است که به اعصاب آسیب میرساند و مغز شما را کند میکند. در نتیجه اگر مصرف این مواد را کاهش دهید، ذهن سریعتری خواهید داشت.
Asprey یک تحقیق برای اثبات این قضیه انجام داد. وی افراد را به دو گروه تقسیم کرد. گروه اول قهوهای که حاوی قارچ بود، نوشیدند و گروه دوم قهوه بدون قارچ. افرادی که قهوه بدون قارچ مصرف کرده بودند، در تستهای ذهنی عملکرد بهتری داشتند. زمانی که مواد سمی کمتری مصرف کنید، مغزتان بهتر کار خواهد کرد. به همین سادگی.
دیدگاه شما