همراه اول
20. آبان 1395 - 9:41   |   کد مطلب: 28974
دونالد ترامپ سیاست خارجی باراک اوباما را 'فاجعه محض' می‌داند و توافق هسته‌ای ایران را یکی از بدترین توافق‌هایی که در تاریخ امضا شده است.
 
 

به گزارش سرویس سیاسی جام نیـوز، وب سایت بی بی سی در گزارشی پیرامون پیروزی ترامپ در انتخابات و نظرات و گفته های وی نسبت به ایران نوشت:

 

دونالد ترامپ سیاست خارجی باراک اوباما را 'فاجعه محض' می‌داند و توافق هسته‌ای ایران را یکی از بدترین توافق‌هایی که در تاریخ امضا شده است.

 

او اوایل مبارزات انتخاباتی‌اش گفت اگر رئیس جمهور شود این توافق را ملغی خواهد کرد و با چند برابر کردن تحریم‌ها، برای توافقی مذاکره خواهد کرد که مثل اولی 'مایه خنده' نباشد.

 

به نوشته وب سایت بی بی سی، آقای ترامپ مدتی بعد از ادعای لغو توافق، کوتاه آمد ولی همچنان تیغ حملات را در مناظره‌های انتخاباتی تیزتر کرد.

 

حرف‌ها و وعده‌های او درباره ایران بیش از آن که برنامه‌ای مشخص و سیاستی مدون را تداعی کند، گیج‌کننده و به گفته بسیاری نشانگر نوعی بلاتکلیفی است.

 

دونالد ترامپ چند ماه پیش مدعی شد که آمریکا هواپیمایی با ۴۰۰ میلیون دلار پول نقد برای ایران فرستاده، اما چند روز بعد عذرخواهی کرد و گفت اشتباه کرده است.

 

آقای ترامپ همچنین بارها گفته است که وضعیت عراق به نفع ایران است و در مناظره هایش هم تاکید کرده که عملیات موصل در نهایت فضا را برای فعالیت ایران در عراق باز خواهد کرد.

 

با وجود تندی لحن او در قبال ایران، تمرکز دونالد ترامپ روی سیاست داخلی و شخصی شدن دعواها در مبارزات انتخاباتی باعث شد او موضوع پرونده هسته ای ایران را به شکلی برنامه‌ریزی شده و هدفمند - آن طورکه دلخواه مخالفان توافق در حزب جمهوری‌خواه بود - به یکی از بحث‌های اصلی سیاست خارجی انتخابات تبدیل نکند.

 

به اذعان وب سایت بی بی سی فارسی، بعضی معتقدند که اگر سیاستمدار دیگری از جریان اصلی و سنتی جمهوری‌خواهان نامزد می شد، برنامه هسته‌ای نقشی محوری‌تر در بحث‌ها داشت و به طور موثرتری هدف قرار می‌گرفت.

 

بعد از انتخاب آقای ترامپ هم با وجود آن که عده‌ای به شدت نگران آینده توافق هسته‌ای ایران هستند، گروهی دیگر می‌گویند این توافق در کابینه رئیس جمهور منتخب اهمیت کمتری نسبت به تحولات داخلی آمریکا خواهد داشت و از آن چه پیش‌بینی می‌شد، کمتر هدف حمله و انتقاد قرار خواهد گرفت.

 

بی بی سی درپایان می نویسد: آقای ترامپ که هم‌زمان با تولد یک‌سالگی اجرای برجام سوگند می‌خورد، چهار دهه رابطه خصمانه‌ای را به ارث برده که بسیاری بعید می دانند در دوره او دوستانه‌تر شود.

 

دیدگاه شما

آخرین اخبار