به گزارش پایگاه خبری همدان ورزش،حمید بادامینجات در گفتو گو با خبرنگار ما با تأکید بر اینکه انتظار میرود مجمع نمایندگان استان با هوشیاری کامل به کمک و یاری مدیریت شهری و روستایی بشتابند، افزود: شورای عالی استانها و شوراهای اسلامی و شهرداران کلانشهرها نسبت به ارسال نظر کمیسیون اقتصادی به مجلس ابراز نگرانی شدیدی دارند که به طور قطع بسیاری از موارد این مهم، ضربه بزرگی به پیکر شهرداریها خواهد زد.
وی افزود: در لایحه درآمد پایدار شهرداریها دقیقاً نظرات شوراها لحاظ شده؛ اما در لایحه مالیات بر ارزشافزوده، پیشنویس ارسالی از سوی دولت دارای اشکالات جدی است که متأسفانه برخلاف وعده کمیسیون اقتصادی مجلس در زمینه رفع ایرادات، این مهم انجام نپذیرفت.
بادامینجات در ادامه توضیح داد: پیشنهاد شورای عالی استانها بر این بود تا لایحه درآمدهای پایدار شهرداریها که مرحله نهایی خود را در مجلس طی کرده، دولت هم در بودجه 98 لحاظ داشته و پس از لایحه مالیات بر ارزشافزوده تنظیم و تقدیم مجلس شده است، بر لایحه مالیات بر ارزشافزوده مقدم شود و دوم اینکه لایحه مالیات بر ارزشافزوده از دستور مجلس خارج یا موارد پیشنهادی اصلاح شود.
نماینده استان در شورای عالی استانها و نایب رئیس شورای شهر همدان خطاب به نمایندگان مجلس اظهار کرد: در صورت تصویب کلیات لایحه مالیات بر ارزش افزوده در صحن مجلس و ورود نمایندگان به محتوا و تصویب نظرات کمیسیون اقتصادی مجلس،فاجعهای ملی در خصوص اختیارات شوراها برای وضع عوارض و همچنین بحران ساختاری برای شهرداریها و دهیاریها بهویژه در حوزه برچیدن عوارض و مالیات صورت خواهد گرفت.
بادامینجات معتقد است: واقعیت این است که در جمعبندی کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی به هیچ یک از تذکرات، مکاتبات، وعده ها و توافقات عمل نشده است که این امر نه تنها شرایط خوبی را برای شوراها و مدیریتهای شهری و روستایی به ارمغان نخواهد آورد، زنگ خطری برای منطقه و مردمان شهر و روستاهاست.
وی با تأکید بر اینکه جمعبندی کمیسیون اقتصادی مجلس ضمن مغایرت با سیاستهای کلی نظام در حوزه اقتصاد مقاومتی و اصل 44 موجب تمرکزگرایی شدید دولت شده و شوراها به عنوان نهادی تشریفاتی تبدیل خواهند شد، ادامه داد: شهرداریها و دهیاریها هم به عنوان نهادهای دولتی تلقی خواهند شد و 60 درصد درآمد این 2 نهاد کاهش خواهد یافت.
به گفته بادامینجات: در مجموع جمعبندی و گزارش کمیسیون اقتصادی مجلس در خصوص لایحه فوقالذکر، اساس «استقلال شهرداریها و دهیاریها» و همچنین «کارکردهای شوراهای شهر» از بین خواهد رفت.
وی ادامه داد: تمام نمایندگان مجلس باید نسبت به شهرداران و دهیاران حوزه انتخابیه خود توجه داشته باشند که اگر آن قسمت از عوارض مربوط به شهرداریها و دهیاریها حذف و تبدیل به مالیات شود، هیچ کمکی در نحوه توزیع نخواهد داشت؛ بلکه بخش اعظم درآمدهای آنان نیز حذف خواهد شد.
نماینده استان در شورای عالی استانها و نایب رئیس شورای شهر همدان با بیان اینکه دولت و مجلس باید از این انحراف ساختاری و فاجعه ملی با همدلی و همگرایی جلوگیری کنند، گفت: نمیتوان بدون توجه به ساختار اداره شهرها و روستاها و سوابق گذشته آن در کشور؛ نسخهای پیچید که اساس کارکرد و فعالیت آنان را مخدوش کرد.
بادامینجات همچنین با اشاره به تلاش شورای عالی استانها و شورای شهر همدان در راستای رفع این نارسایی و چالشهای کلیدی خطاب به مجمع نمایندگان استان درخواست کرد: کلیات لایحه مالیات بر ارزش افزوده مصوب نشود؛ زیرا ایرادات زیادی وارد است که به صورت مکتوب از سوی شورای عالی استانها و شورای شهر همدان به منظور بررسی بیشتر، ارسال شده است.
دیدگاه شما