به گزارش پایگاه خبری همدان ورزش،نرگس نوراله زاده در جلسه کمیسیون شهرسازی و معماری شورا که با حضور معاون اجتماعی وقوع جرم دادگستری همدان برگزار شد، افزود: ساخت و سازهای غیرمجاز یکی از مشکلات مدیریت شهری است که باید با رائه راهکارهای مناسب علاوه بر رفع این مشکل از ادامه این روند جلوگیری کرد.
نوراله زاده با تاکید بر اینکه برای جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز اراضی غیر مسکونی باید شناسایی و معرفی شوند،اضافه کرد: طبق آمار سال 94 حدود یک چهارم بنگاه های سطح شهرهمدان غیر مجاز بودند که بسیاری از تفکیکی های غیر مجاز نیز دراین بنگاه ها صورت می پذیرد.
وی تاکید کرد: مجمع امور صنفی و اتحادیه بنگاه داران باید ضمن شناسایی بنگاه های غیر مجاز مکلف به برخورد قانونی با این بنگاه ها شوند.
وی با اشاره به اینکه تمامی بنگاه ها باید در نوشتن قولنامه ها از شهردری استعلام بگیرند، اظهار کرد: آگاهی از وضعیت ملک یا اراضی حق هر شهروندی در زمان خرید است.
رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر همدان با اشاره به اینکه از هم اکنون باید از بروز مشکلات آتی جلوگیری شود، یادآور شد: آموزش به بنگاه داران در خصوص کاربریهای مسکونی و غیرمسکونی از ضروریات است که باید در طول سال انجام شود.
نوراله زاده اضافه کرد: شهرداری در جلوگیری از ساخت و سازهای و فروش املاک و اراضی غیرمجاز به تنهایی قادر به انجام کارها نیست، اضافه کرد: شهردار در امر ساماندهی امور شهری در مناطق محلی شهر نیازمند همکاری دیگر سازمان های مرتبط است.
معاون اجتماعی وقوع جرم دادگستری همدان هم گفت: بسیاری از مسائل اجتماعی که در چند دهه اخیر با آنهال مواجه بوده ایم با انباشت آسیب های اجتماعی بر اثر سیاست های نامتوازن توسعه در کشور بوده است.
سعید گلستانی با اشاره به اینکه بسیاری از دیدگاه های سیاسی مانع دیدن مسائل اجتماعی شده است، افزود: مسائل و معضلات اجتماعی با دید سیاسی قابل حل نیست و اکثر افراد انتظار دارند در این زمینه تنها دولت وارد شده و مشکلات را حل کند و خود اقدامی انجام ندهند.
گلستانی با بیان اینکه حل معضلات اجتماعی همکاری همت همگانی را می طلبد، اضافه کرد: حل مشکلات در ابتدا نیازمند ایجاد ساختارها جهت تسهیل در انجام امور است.
وی با اشاره به وظایف شهرداری در حوزه فرهنگی و اجتماعی اظهار کرد: در جوامع خارجی هر نوع خدماتی که برای افراد ارائه می شود باید هزینه ان پرداخت شود این درحالی است که در جامعه ما بعضی از خدمات رایگان ارائه می شود.
معاون اجتماعی وقوع جرم دادگستری همدان با تاکید بر اینکه در خدمات رسانی باید آینده نگر بود، افزود: مسولین و متولیان در توانمند سازی مناطق کم برخوردار باید منافع شهر و شهروندان را در نظر بگیرند.
گلستانی به وجود بنگاه های غیرمجاز و ساخت و سازهای غیرمجاز در مناطق کم برخوردار شهر اشاره کرد و یادآور شد: نخستین قدم برای رفع این معضل ایجاد دفاتر محلی در مناطق مختلف محلی شهر است.
وی اضافه کرد: همچنین در این راستا ساماندهی بنگاه های معملات ملکی در حال انجام است، اما برای ساماندهی کامل ورود و همکاری مجمع امنورذ صنفی و اصناف ضروری است.
گلستانی با تاکید بر تدوین طرح جامعه شهری اظهار کرد: برای رفع معضلات اجتماعی باید با برنامه پیش رفت و در حال حاضر اقدامات به کندی پیش می رود چرا که دیگر دسنگاه های اجرایی مرتبط با جدیت وارد نشده اند.
نایب رئیس شورای اسلامی شهر همدان هم گفت: می توان برای پیشگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز از طریق اطلاع رسانی محیطی در خصوص نقشه هایطرح های فرادستی با نصب بنر و بیلبوردهای بزرگ در مناطقی که احتمال مستعد اینگونه ساخت و سازها وجود دارد اقدام کرد.
علی فتحی نصب دوربین های کنترل جهت کنترل و جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز را ضروری دانست و اضافه کرد: همچنین می طلبد از روش های دیگر اطلاع رسانی از جمله رسانه هاو فضای مجازی در این خصوص استفاده کرد.
رئیس کمیسیون نظارت، حقوقی و امور اداری شورای اسلامی شهر همدان بر تجهیز نقاط مختلف شهر به دوربین های مدار بسته تاکید کرد و گفت: مقرر شده در مناطق 3 و 4 و مناطقی که پرتراکم ساخت و سازهای غیرمجاز انجام می شورد دوربین های مداربسته نصب شود که مجوز این کار در شورای تامین نیز صادر شده است.
سید مسعود عسگریان بکارگیری نیروهای انتظامی در برخورد با ساخت و سازهای غیرمجاز را موثر دانست و یادآور شد: تمامی اقدامات در این زمنیه باید بر اساسا اصول صرت پذیرد که از جمله ان اقدامات ضابطه مند کردن برخوردهای پلیس ساختمان با همکاری نیروی انتظامی است.
عسگریان اضافه کرد: همچنین به موازات کنترل و نظارت ساخت و سازها باید به صورت اصولی اراضی شهرتعیین تکلیف شوند.
اکبر کاوسی عضو شورای اسلامی شهرهمدان نیز بر نگاه و دید مثبت به مناطق کم برخوردار شهرتاکید کرد و افزود: نحوه برخورد در ساخت و سازهای غیرمجاز بسیار حائز اهمیت است.
دیدگاه شما